16 Bin Yıl Önce Bir İnsanın Yüzü
- MUHAMMED ALİ CEBBULİ
- 4 gün önce
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 3 gün önce
Üç boyutlu teknolojiyi kullanan Çin'deki bilim adamları, 16 bin yıl önce yaşayan bir kişinin yüzünü yeniden inşa edebildiler.
Modern dijital teknolojiyi ve üç boyutlu teknolojiyi kullanan bilim adamları, 16 bin yıl önce yaşamış tarih öncesi bir insanın yüzünü yeniden yaratmayı başardılar. Dijital ortamdaki canlandırılan yüz de, yuvarlak çizgiler, dar göz çizgisi ve düz burun yapısına dikkat çekti.
Araştırma, erken dönem inÜç boyutlu teknolojiyi kullanan Çin'deki bilim adamları, 16 bin yıl önce yaşayan bir kişinin yüzünü yeniden inşa edebildiler.
Modern dijital teknolojiyi ve üç boyutlu teknolojiyi kullanan bilim adamları, 16 bin yıl önce yaşamış tarih öncesi bir insanın yüzünü yeniden yaratmayı başardılar. Dijital ortamdaki canlandırılan yüz de, yuvasan fizyolojisi ve güney Çin'deki yüz özelliklerinin evrimi hakkında ipuçları sağladı. Araştırma Journal of Archaeological Science dergisinde yayınlandı.
Güney Çin'de bulunan fosilden bahseden Guangxi kültürel Eserleri Koruma ve Arkeoloji Enstitüsü'nden araştırmacı Xie guangmao, bu fosilin güney Çin'de bulunan ve bölgedeki insanlık tarihinin güvenilir bir şekilde incelenmesini sağlayan tek tam insan kafatası fosili olduğunu söyledi. Xie, bu fosilin erken insanların çeşitliliği üzerine yapılan çalışmalar için büyük değer taşıdığını da sözlerine ekledi. Tarih öncesi toplumlarda göç ve iletişim uygulamalarının incelenmesine ve Geç Paleolitik Çağda yaşayan insanların cenaze törenlerinin incelenmesine izin verecektir.
Çin'in güneyindeki ilk adamın varlığına ilişkin araştırma projesinden Xie'nin sorumlu olduğunu belirtmekte fayda var. İlk insan yüzünün nasıl yeniden oluşturulacağını açıklayan Xie, araştırma ekibinin bilgisayar destekli yüz restorasyon yöntemini kullandığını söyledi. Ayrıca üç boyutlu bir modelleme programı yardımıyla yüksek hassasiyetli restorasyon çalışmaları gerçekleştirdiler.
Son olarak uzmanlar, bu çalışmanın gelecekteki antropolojik araştırmalar için çok önemli bir referans olduğunu vurguladılar.
Comments